20 Μαρ 2010

Σε ευθεία αντιπαράθεση είναι πλέον Κακλαμάνης- Ραγκούσης

Σε ευθεία αντιπαράθεση είναι πλέον ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Οι περικοπές των ΚΑΠ που είναι 25-30% αλλά και η απόφαση του Υπουργού να μην καταθέσει το σχέδιο "Καλλικράτης" στο συνέδριο τηε ΚΕΔΚΕ έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ τους. Ο κ. Κακλαμάνης θα εξαπολύσει ευθεία επίθεση εναντίων του αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Θα αναφερθεί στο 25 με 30% που φθάνουν οι περικοπές από την καταβολή των ΚΑΠ τον Φεβρουάριο στους πόρους της Αυτοδιοίκησης αντί του 7% όπως είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης. Το πρόβλημα που προκαλεί δυσφορία στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης, οφείλεται εν πολλοίς στην καθυστέρηση υπογραφής της κοινής υπουργικής απόφασης που καθορίζει τα κριτήρια κατανομής και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΚΕ με αποτέλεσμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αποδίδει στους Δήμους κατά το δοκούν τους θεσμοθετημένους πόρους των δήμων.

Έτσι η δόση του πρώτου διμήνου των ΚΑΠ για το 2010 που αντιστοιχεί σε 188 εκατ. ευρώ και μετά την περικοπή του 7% σε 151 εκατ. ευρώ, αποδίδεται πετσοκομμένη στους δήμους. Η περικοπή κυμαίνεται από 22% έως 35% με συνέπεια οι δήμοι να αδυνατούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες, ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

20/3/2010 από την ιστοσελίδα otanews.gr