20 Μαρ 2010

Στο θέμα του ‘’Καλλικράτη’’ πού είναι η διαβούλευση; Ανάμεσα στο μισό ΠΑΣΟΚ και το άλλο μισό;»

Σχεδιασμούς χωρίς… σχέδιο σε ό,τι αφορά το μέλλον της διοικητικής δομής της χώρας κατήγγειλε χθες στη συνεδρίαση των ΤΕΔΚ (που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών) ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, καταθέτοντας σειρά ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα και αφορούν στο γνωστό σχέδιο «Καλλικράτης».

«Για ποια μεταρρύθμιση μιλάμε; Τι ακριβώς περιλαμβάνει ο ‘’Καλλικράτης’’; Μόλις προχθές ο αρμόδιος υπουργός επισκέφθηκε την ΚΕΔΚΕ, αλλά δεν μας αποκάλυψε το σχέδιό του», ανέφερε ειδικότερα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ υποβάλλοντας το ερώτημα: «Στο θέμα του ‘’Καλλικράτη’’ πού είναι η διαβούλευση; Ανάμεσα στο μισό ΠΑΣΟΚ και το άλλο μισό;».

Ο Δ. Καλογερόπουλος ανέφερε ότι «περιμένουμε άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα θεσμικά, το χωροταξικό, κυρίως όμως τους πόρους που θα δεσμευθούν για τον ‘’Καλλικράτη’’ και πού θα αναφέρεται το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση προκειμένου να εκφραστούν οι ΟΤΑ και οι τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν».

Σημείωσε ακόμα την έλλειψη υπεύθυνης προεργασίας σε κρίσιμες πτυχές του «σχεδίου», καθώς η διοικητική δομή της χώρας είναι η «σπονδυλική στήλη» του κράτους. Για παράδειγμα, «ποιο θα είναι το εκλογικό σύστημα, ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, τι θα γίνει με τους μετανάστες που δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι και πόσοι θα ψηφίσουν, αλλοιώνοντας κατά πολύ το εκλογικό σώμα των τοπικών κοινωνιών» είναι μερικά από τα σημεία που επισήμανε ο δήμαρχος Αιγάλεω, καταγγέλλοντας παλινωδίες, αντικρουόμενες πληροφορίες και παιχνιδάκια με τα ΜΜΕ.

20/3/2010 από την εφημερίδα "Απογευματινή"