11 Μαρ 2010

«Να μην πάμε σε ένα ξεβράκωτο Καλλικράτη»!

ΣΤΑΓΚΑΣΤην έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε χθες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σάκης Στάγκας σχετικά με την οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι αυτή την περίοδο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Υποσχέθηκαν ότι οι παρακρατηθέντες πόροι ύψους 6,5 δις ευρώ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τους οποίους συμφώνησε τελικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης να αποδοθούν στους δήμους μειωμένοι κατά ¼ σε 8 χρόνια (214 εκ. ευρώ ετησίως κάθε τέλος Ιανουαρίου) φέτος, ήρθαν ακόμη πιο μειωμένοι και μας έδωσαν 180εκ. ευρώ. Υπολείπονται δηλαδή, 500εκ. ευρώ που έπρεπε να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2010. Βλέπουμε λοιπόν ότι άλλοι "καταδικάζουν" την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να επιρρίπτουν ευθύνες στους δημάρχους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Εάν οι θεσμοθετημένοι πόροι δεν αποδίδονται, τότε γιατί να πάμε σε έναν "ξεβράκωτο Καλλικράτη"

Οπως επισήμανε, χωρίς πόρους δεν μπορεί να "περπατήσει" η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση.


Ο κ. Στάγκας παρουσίασε σχετικά έγγραφα με τις πιστώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ενώ ο Δήμος Ιαλυσού για τον μήνα Ιανουάριο έπρεπε να πάρει 113.881,31 ευρώ, τελικά του αποδόθηκαν 70.129,40 ευρώ με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε οι μισθοί, ούτε τα δώρα Πάσχα των υπαλλήλων του δήμου.

10/3/2010 από την εφημερίδα "δημοκρατική"