20 Μαΐ 2010

Λάρισα : Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»

Υπό παραίτηση τελούν, ο δήμαρχος, Νίκος Γερογιάννης, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νέσσωνα Λάρισας, αντιδρώντας στον ορισμό του Μακρυχωρίου ως έδρα του νέου δήμου Τεμπών, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη».

Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο, επισκέφθηκαν σήμερα βουλευτές και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την αντίθεσή τους.

Παράλληλα, ο δήμος Λαρισαίων διεκδικεί συνένωση με τους δήμους της Νίκαιας, του Κραννώνα και του Πλατύκαμπου, όπως προέβλεπε και η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης, τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα υπάρξουν πληθυσμιακές και οικονομικές επιπτώσεις ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές, προάστιο της Λάρισας, η Νίκαια, να ορίζεται ως έδρα δήμου.

Τέλος, ο δήμαρχος Κραννώνα, Κ. Καρτσαφλέκης, προέβη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειάρχη, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, καθώς ο δήμος του δε συνενώθηκε με το δήμο Λαρισαίων αλλά με το δήμο Κιλελέρ.

Από την ιστοσελίδα αυτοδιοίκηση.gr