17 Μαΐ 2010

“ΕΚΤΡΩΜΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ” – ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΜΟΥΤΖΑ

Ποιος …είδε τον δήμαρχο Ιάσμου και δε τον φοβήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Απριλίου, κατά την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Ροδόπης, με αφορμή την παρουσίαση του τελικού σχεδίου για το “Σχέδιο Καλλικράτης”.

Εξαλλος με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο αλλά “δε βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα” όπως είπε, ο δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο χάρτη “έκτρωμα” αφού σύμφωνα με την άποψη της δημοτικής αρχής του Ιάσμου καταδικάζει τον Δήμο Ιάσμου σε μιζέρια και θάνατο.

“Πέθανε ο Ιασμος” τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πέραν των άλλων αναφέρθηκε και στο σχέδιο που υπάρχει για υφαρπαγή ακόμη και της πανεπιστημιούπολης από τον μελλοντικό Δήμο Ιάσμου (και τωρινό Δήμο Σώστου που ενώνεται με τον Ιασμο) προς όφελος του μητροπολιτικού Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος και με το νέο σχέδιο θα έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από τους γειτονικούς δήμους της περιοχής.

Τέλος ο δήμαρχος Ιάσμου αναφέρθηκε πως είναι κρίμα και άδικο η πρόταση των επιστημόνων του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι πρότειναν 3 κάθετους δήμους να παραμένει στο ράφι, για να ικανοποιούνται τα πολιτικά παιχνίδια κάποιων που την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα δεδομένα με ένα τηλεφώνημα.