23 Μαΐ 2010

Oχι στον «Καλλικράτη» από την ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα :

1. Εκφράζει την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» καθώς η κυβέρνηση χωρίς διαβούλευση αγνόησε τις προτάσεις της αυτοδιοικητικής οικογένειας σε θεσμικά, οικονομικά και χωροταξικά ζητήματα.

2. Καλεί τους εκπροσώπους των ΤΕΔΚ όλης της Ελλάδας ενόψει της σύγκλησης της αυριανής Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ να απορρίψουν με την ψήφο τους το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

3. Καλεί τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί προς όλους από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ.

4. Καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση. Αποφασίζει την πραγματοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών με τη συμμετοχή Δημάρχων σε εκπομπές, την έκδοση εντύπων και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

5. Καλεί τη Διοικητική Δικαιοσύνη να κρίνει το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό καθώς δεν προβλέπεται η κοστολόγηση και η μεταφορά πόρων για τις παλαιές και νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους νέους Δήμους. Σχετική προσφυγή θα κατατεθεί από την ΤΕΔΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνεργασία με νομικούς.

6. Καλεί τα Ευρωπαϊκά όργανα να ενεργοποιηθούν καθώς καταστρατηγείται ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Αυτοδιοίκησης. Σχετική επιστολή ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και παρέμβασης θα αποσταλεί από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ. Ανάλογες παρεμβάσεις πολιτικού ή δικαστικού περιεχομένου θα γίνουν προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

«Λέμε ναι στη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας αλλά όχι στον “Καλλικράτη”, που καταστρατηγεί βασικές αρχές της Αυτοδιοίκησης. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην ψήφισή του και να αλλάξει σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεμελιώδεις διατάξεις του», σημείωσε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Σώματος και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Aπό την ιστοσελίδα enallax news