17 Ιαν 2010

Ομόφωνη απόφαση του Δήμου Πτελεού

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Πτελεός: Να διεκδικήσουμε... τη μοναξιά μας

Ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Πτελεού να παραμείνει μόνος του και να μην συνενωθεί με άλλον ΟΤΑ έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκαλώντας την αμηχανία του δημάρχου Πανταζή Παπαστεργίου, ο οποίος είχε εισηγηθεί τη συνένωση με άλλους και δη μεγαλύτερους δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός δήμος στη νοτιοδυτική Μαγνησία με δυνατότητες εξασφάλισης πόρων και δυναμική. Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Σούρπης Κων/νος Καραγκιόζογλου, καθώς ήδη το δημοτικό συμβούλιο Σούρπης είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για συνένωση με το Δήμο Πτελεού αρκετούς μήνες πριν εξαγγελθεί το σχέδιο Καλλικράτης.
«Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και κάνουμε λαϊκισμό αν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε έτσι να επιβιώσουμε» επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος υπενθύμισε ότι και πριν ενάμιση χρόνο το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει παρόμοια απόφαση. «Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούνται τα πράγματα και πώς είναι καλύτερα να πορευτούμε για όλους» τόνισε. Την άποψη του δημάρχου στήριξε και ο κ. Χατζηπλής της μίας εκ των δύο μειοψηφιών όμως στην τελική ψηφοφορία και κάτω από την πίεση και των δημοτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ζητούσαν ο δήμος να παλέψει και να διεκδικήσει να είναι μόνος του, ελήφθη η ομόφωνη απόφαση να πορευτούν μόνοι τους, αφού όμως προηγηθεί δημοψήφισμα όπως πρότεινε η παράταξη του κου Παπαδογιάννη.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγκιόζογλου επισήμανε ότι ο Δήμος Σούρπης θεωρεί ότι η συνένωσή του με το Δήμο Πτελεού θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία ενός μεγάλου δήμου με κοινά χαρακτηριστικά ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι δύο δήμοι μέσω διαδημοτικών συνεργασιών διαχειρίζονται τα θέματα της ύδρευσης και των απορριμμάτων.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΗΛΙΟ
Στο μεταξύ διίστανται οι απόψεις των αυτοδιοικητικών στο Κεντρικό Πήλιο αναφορικά με τη δημιουργία ή όχι ξεχωριστού δήμου ή συνένωσης με το Βόλο. Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Πορταριάς και Ιωλκού θα ήθελαν έναν δήμο κεντρικού Πηλίου από κοινού και με τη Μακρινίτσα ενώ η Κοινότητα Μακρινίτσας και η αντιπολίτευση του Δήμου Ιωλκού λένε «ναι» στη συνένωση με τον νέο διευρυμένο δήμο του Βόλου. Σήμερα συνεδριάζουν από κοινού τα συμβούλια για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μία απόφαση.
Μάλιστα ο δήμαρχος Πορταριάς που δηλώνει πολιτικά «παρών» στις εκλογές του Νοέμβρη ετοιμάζεται να αποστείλει και γραπτό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών όπως ακριβώς ζήτησε από τους δημάρχους ο υπουργός Γ. Ραγκούσης. Υποστηρίζει ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς αρνείται τη συγχώνευση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου και τάσσεται υπέρ της πρότασης της ΤΕΔΚ και της άποψης του κ. Βασίλη Κοντορίζου για την δημιουργία ενός δήμου που θα περιλαμβάνει τις περιοχές που περιλάμβαναν τα πρώην συμβούλια περιοχής. Αντίθετα ο κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γ. Κερασιώτης επιθυμεί τη συνένωση με το Δήμο Βόλου ενώ «μονόδρομο» χαρακτηρίζει τη συνένωση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου. Η ίδια σε δηλώσεις της επισημαίνει ότι η δημιουργία ενός δήμου λειτουργικού και αυτόνομου θα καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής και των κατοίκων. «Θα πρέπει να αφήσουμε το προσωπικό συμφέρον και τις επιδιώξεις στην άκρη και να λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.
Εφημερίδα Ελευθερία 15/1/2010