25 Ιαν 2010

Σωκράτης Ξυνίδης: Κομματική πειθαρχία για «Καλλικράτη» και Εκλογικό Νόμο.


Για σαφή κομματική πειθαρχία στο θέμα της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου και του σχεδίου «Καλλικράτης» έκανε λόγο μιλώντας σε δημοσιογράφο ο Γραμματεάς του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στις δύο μεταρρυθμίσεις. Αιτιολόγησε την άποψη αυτή σημειώνοντας ότι αποτελούν δύο βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, και γι’ αυτό «δεν είναι ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε εκλογικό νόμο και ‘Καλλικράτη», όπως σημείωσε. Με τη δήλωσή του αυτή εξέφρασε το πνεύμα των δηλώσεων του Πρωθυπορυγού που είχε πει πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση θα πέσει, αν δεν ψηφιστούν».

Πιο αναλυτικά στη συνέντευξη του Σωκράτη Ξυνίδη στον Ελεύθερο Τύπο και ερωτηθείς αν η άποψη του Πρωθυπουργου συνιστά εκβιασμό, ανέφερε: "Δεν είναι ανεκτό βουλευτές που εξελέγησαν μ’ έναν πολιτικό φορεά που διακήρυξε την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και δεσμεύθηκε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως η αλλαγή του εκλογικού θεσμικού πλαισίου ή η νέα αρχιτεκτονική στο διοικητικό χάρτη της χώρας, να προβάλλουν τον εαυτό τους και την επανεκλογή τους ως μοναδικό ή έστω κυρίαρχο στοχείο της θεσμικής αυτής μεταβολής.

Τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν τα πολιτικά κόμματα και τον πολιτικό κόσμο. Άλλο πράγμα να διαφωνήσεις σε επιμέρους αποφάσεις της κυβέρνησης και άλλο να αρνείσαι το πολιτικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε στο ΠΑΣΟΚ και το απευθύναμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, ο οποίος και το ενέκρινε με την ψήφο του. Είναι κρίσιμα τεστ όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα συνολικά. Εδώ κρίνεται η πραγματική αλλαγή στη χώρα. Σ’ αυτήν την πορεία είμαστε ανυποχώρητοι. Τόσο στους στόχους όσο και στους χρόνους υλοποίησης και εφαρμογής." κατέληξε

24/1/2010 Από:xanthipress.gr