22 Ιαν 2010

«Όχι» του δήμου Κερατσινίου στις συνενώσεις

Τη μη συνένωση του δήμου με όμορους δήμους αποφάσισε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου. «Ο δήμος Κερατσινίου πληρούσε και πληροί τα κριτήρια για: Τη συνέχιση της αυτοτελούς παρουσίας του και είμαστε αντίθετοι στη συνένωση του δήμου μας με άλλον ή άλλους όμορους δήμους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του σχετικού ψηφίσματος.

Πάντως, στην απόφαση του του δ.σ. Κερατσινίου δηλώνεται ότι: «Στηρίζουμε και συμφωνούμε στη συνένωση, με σαφώς καθορισμένες αρμοδιότητες που θα περιέλθουν στους δήμους, συνοδευόμενες από τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους για την επίτευξη θεσμικής, οικονομικής και λειτουργικής αυτοτέλειας. Στοχεύουμε σε αυτοδιοικητικές μονάδες αποτελεσματικές με άμεση και ουσιαστική επαφή με τους πολίτες, απαλλαγμένες από μικροκομματικές μεθοδεύσεις και συμφέροντα. Διεκδικούμε θεσμοθέτηση και συνταγματική κατοχύρωση των οικονομικών πόρων που αποδίδονται στο θεσμό, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών και την ανάπτυξη πολιτιστικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών της περιοχής».

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμα ότι το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς αυτοδιοίκησης του δήμου Κερατσινίου συμμετέχουν στη διαδικασία διαβούλευσης, κρατώντας επιφυλακτική στάση και αναμένοντας τις διευκρινίσεις και τον προγραμματισμό ενός τέτοιου εγχειρήματος.

22/1/2010 από aftodioikisi.gr