27 Ιαν 2010

Κόντρες για τον "Καλλικράτη" στη Ρόδο

Λάβρος κατά του Καλλικράτη, αλλά και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν την δημιουργία ενός Δήμου στη Ρόδο, εμφανίστηκε και πάλι χθες ο δήμαρχος Ιαλυσού. Επανέλαβε τα περί συνταξιούχων της πολιτικής που υπέγραψαν τη διακήρυξη των νέων σοσιαλιστών για τον 1 Δήμο και προέβλεψε ότι σε αυτή την περίπτωση η Ρόδος θα καταστραφεί.

Μάλιστα προχθές που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ιαλυσού, τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του μόνο με τον Δήμο Καλλιθέας ή εναλλακτικά με τους Δήμους Πεταλούδων και Καμείρου.

«Είναι λυπηρό να μιλά απαξιωτικά για πρόσωπα, που ακόμα και αν έχουν βγει στη σύνταξη, έχουν προηγουμένως προσφέρει πολλά» είπε κληθείς να σχολιάσει τις εντονότατες αντιδράσεις του δημάρχου Ιαλυσού, ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τέλης Ηρακλείδης.

Μάλιστα με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ των Δήμων Ροδίων και Ιαλυσού για τη χρήση του βιολογικού καθαρισμού, ο Τ. Ηρακλείδης παρατήρησε ότι «αυτά ακριβώς τα θέματα είναι που απαιτούν ενιαία διαχείριση στο νησί».

Συζήτηση για τον Καλλικράτη, προγραμματίζουν το ένα μετά το άλλο, τα δημοτικά συμβούλια στην περιοχή.

Σήμερα με το θέμα θα ασχοληθούν τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας και Καρπάθου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει σχετική συζήτηση στους Δήμους Λινδίων και Αταβύρου.
Μάλιστα η μειοψηφία του Δ. Καλλιθέας στο κείμενο θέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με το πρόγραμμα, αναφέρει ότι «Για όλα αυτά προτείνουμε τη διατήρηση της σημερινής χωροταξικής κατανομής στο νησί της Ρόδου και ιδιαίτερα του δικού μας δήμου, γιατί εμείς επιλέξαμε να ζήσουμε στα χωριά μας συνειδητά δεν μπορούμε να αφήσουμε τη περιοχή να καταντήσει πλατεία Αμερικής που περίμενε 15 χρόνια για να αποκτήσει ζωή ξανά από τους μετανάστες».

Πέρα από το χωροταξικό των Δήμων, ενδιαφέρον προκαλούν και οι υπόλοιπες αλλαγές που προωθούνται από το πρόγραμμα, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν βέβαια και σενάρια για πιθανές υποψηφιότητες στις υπό δημιουργία θέσεις.
Χαρακτηριστικά ο τέως γ.γ. της Περιφέρειας Χαρ. Κόκκινος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη. «Παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα κρίνω ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΑ.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της εταιρείας «Parking ΑΕ» που έκανε ο δήμαρχος Ρόδου και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.

27/1/2010 από news.ert.gr